Σελίδες

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ώρα



Η    ώ ρ α    τ η ς    μ α μ ά ς *   ( μια ακόμη ιστορία της marron)



πηγή εικόνας


Βρε, μικιο! Σε στενοχώρησα; Έλα, εδώ! Να σε κάνω μια αγκαλίτσα. […]
Δεν είμαι θυμωμένη μαζί σου.
Είναι που αναρωτιέμαι , βρε πουλάκι μου… πώς τα καταφέρνεις να έχεις, ένα σωρό απορίες, την ώρα εκείνη, που η έρμη η μανούλα θέλει να γράψει το κείμενό της; […] 

Ναι! Πάλι το γράφει η μαμά το κείμενό της ! Είναι η δουλειά της μαμάς! Έτσι, καμάρι μου; Το λοιπόν... τι απασχολεί τώρα το μυαλουδάκι σου; […] 
Θα προσπαθήσω να στο πω, όσο πιο απλά μπορώ. Ο «Μύθος» - στην ουσία - είναι μια πολύ καλή ιστορία! Τόσο απλή που εύκολα να τη θυμάται κάποιος και τόσο συναρπαστική που να θέλει να τη διηγηθεί σ’ όλον τον κόσμο. Τη λέω, ας πούμε, εγώ; Τηνε λέω ετσά. Τη λες εσύ; Βάζεις ό,τι θες, εσύ, μέσα. Κι έτσι κανείς δε μπορεί να ξέρει αν είναι ψέμματα ή αλήθεια. […] 
Κατάλαβες; Τι άλλο, τώρα; […]  
Η λέξη «Ευκαιρία», χμ… Είναι μια στιγμούλα στο χρόνο, που, μακάρι, να τη δεις και να μην την προσπεράσεις, γιατί τότε είναι που πάνε όλα καλά, και επιτέλους! μπορεί να πραγματοποιηθεί μια σου επιθυμία. Κάτι που θέλεις πολύ!
Ποια άλλη μου είπες; Α μάλιστα, η «Ανατροπή»!

Το ‘χω! Στα στρώματα κάνουμε τούμπες έτσι δεν είναι; […] 
Αυτό είναι η ανατροπή. Το αναποδογύρισμα, το τουμπάρισμα. Κι αν αυτό που γυρίσει, μείνει γυρισμένο, τότε έχουμε μια κάποια αλλαγή. Μμμ… Μάλλον δεν έγινα τόσο σαφής. Δύσκολη έννοια […]
Δεν ξέρω τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με την «Τράπουλα»!
Κάπου έχουμε μια. […] Ορίστε. Ανοίγεις το κουτάκι. Έχει μέσα χαρτονάκια που τα λένε τραπουλόχαρτα. Από τη μια πλευρά είναι όλα ίδια, αλλά από την άλλη το καθένα είναι διαφορετικό. Έχουν ζωγραφισμένα πρόσωπα, και νούμερα. 
Για να κάνουμε και εξάσκηση… Κάνε ανατροπή σε αυτό το χαρτί! Ναι, γύρισέ το ανάποδα. Τι βλέπεις; Το ίδιο, ε; Είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να φαίνεται και από τις δύο πλευρές η ίδια εικόνα. […] Τι τα κάνουμε αυτά; Κυρίως δύο πράγματα. Παίζουμε παιχνίδια με τους φίλους μας, ή προσπαθούμε να μαντέψουμε τι θα συμβεί σε λίγο καιρό, ανάλογα με τη σειρά που θα τα τοποθετήσουμε πάνω στο τραπέζι. Αυτά.
Επειδή πρέπει να συνεχίσω, υπάρχει κάτι άλλο; […] Πωπω! Δύσκολα μου βάζεις σήμερα, αγοράκι μου...

Η «Κοινωνία» είναι κάτι που ενώνει τους ανθρώπους. Κάτι που κάνουν όλοι μαζί. Ή κάτι που όλοι μαζί γνωρίζουν και συμφωνούν με αυτό. Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω. […]

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ; Που στο καλό τις βρήκες όλες αυτές τις δύσκολες λέξεις;
[…] Πού; Στην εφημερίδα του μπαμπά;
Για να δω:
Εφημερίδα: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τίτλος :
« ΜΥΘΟΣ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΗΔΗ»
Μάλιστα!


----------------------------------------------------

* Πρόκειται για την τρίτη συμμετοχή μου στο παιχνίδι με τις λέξεις που οργανώνει το ιστολόγιο Texnis stories. Οι 5 δοσμένες λέξεις από την Αγριμιώ, επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα. 


                              Και αλλάζουμε θέμα...





 Πριν από λίγες μέρες είχα τη χαρά να λάβω ένα βραβείο από το blog onirokosmos
 το οποίο ευχαριστώ για την όμορφη έκπληξη. Δεν θα παραλείψω να απαντήσω τις    
 ερωτήσεις που το συνοδεύουν:

1) Αγαπημένο περιοδικό: λατρεύω τα περιοδικά, μου αρέσουν οι εικόνες τους, έχω αγοράσει τόνους από αυτά. Αυτό με το οποίο είχα πραγματικά κολλήσει ήταν το ΟΙΚΙΑ και ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ. Όλοι αυτοί οι σχεδιαστές επίπλων, οι χρωματικοί τόνοι , οι συνδυασμοί... Λυπήθηκα πραγματικά που δεν μπόρεσα να το κρατήσω λόγω έλλειψης χώρου. 

2) Αγαπημένη τραγουδίστρια: Έχω μεγάλη αδυναμία στην ελληνική μουσική. Έχω πολλές αδυναμίες και πολλές ζήλιες. Έχω καταλήξει εδώ και καιρό ότι η μεγαλύτερη φωνή με τα δικά μου κριτήρια είναι αυτή της Χαρούλας Αλεξίου. Θεωρώ ότι μπορεί να τραγουδήσει όλα τα είδη από τζαζ, μέχρι βαρύ λαϊκό, από παραδοσιακό μέχρι παιδικό τραγουδάκι με απίστευτη καθαρότητα, συνέπεια και θέρμη!! Με έχει σκλαβώσει πραγματικά.

3) Αγαπημένη Youtube guru: Δεν γνωρίζω το όνομα της γυναίκας αυτής. Βρίσκεται κάπου στην Αμέρικα. Ακούστε να δείτε πως έγινε. Είμαι τύπος που χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για τα πάντα. Κοιμάμαι αγκαλιά με τον Γούγλη! [...] Πριν γεννήσω έβλεπα ότι υπήρχε για γέννες,γιατρούς, μωρά κτλ. Και είχα πέσει επάνω σε ένα βιντεάκι που έλεγε πώς να κάνεις μπάνιο, να αλλάζεις και να θηλάζεις ένα μωρό. Ήταν όλο πολύ κατατοπιστικό αλλά το μεσαίο κομμάτι με την αλλαγή πάνας πραγματικά μου άλλαξε τη ζωή! (δεν ξέρετε από τι σας σώζει το να έχετε τοποθετήσει την καινούργια πάνα κάτω από την παλιά, απλώς δεν ξέρετε μέχρι να το ζήσετε). Δεν είστε υποχρεωμένοι να παρακολουθήσετε. 29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν Babylino, είναι ελληνικά και μυρίζουν υπέροχα (ποιός έλεγε ότι δεν μπορώ να βρω χορηγό;;;)


4)Αγαπημένο είδος μακιγιάζ: Αυτό που σε μεταμορφώνει και σε κάνει από Μαίρη Παναγιωταρά κάτι κοντά σε Κιμ Μπάσιντζερ.

5)Αγαπημένο μέρος διαμονής: Παντού όπου υπάρχει καλή παρέα κι η γκρίνια είναι υπό το μηδέν.

6) Αγαπημένη ταινία: Δύο ταινίες έχουν την πρώτη θέση στην καρδιά μου. Και είναι κωμικές και ρομαντικές συνάμα. Ό,τι μου αρέσει και στη ζωή δηλαδή. Ψοφάω!

                                                                  (1994)



                                                                    (1990) 
                    

                      
7) Πόσα ζευγάρια παπούτσια έχω; Δεν τα έχω μετρήσει. Ο σκοπός μου είναι να τα φοράω ανά ζευγάρι και όχι παράταιρα όταν φεύγω με την τσίμπλα στο μάτι και με κλειστά τα πατζούρια για να μην κάνω θόρυβο και ξυπνήσω τους μπόμπιρες και ξαναθυμηθούμε μαζί με ολόκληρη τη γειτονιά το λεγόμενο "άγχος του αποχωρισμού"!

8) Αγαπημένο χρώμα. Χμ. Το γκρι και το χακί. Δεν ξέρω γιατί. Μήπως είμαι αγοροκόριτσο;


Και τώρα πρέπει να βραβεύσω 7 αγαπημένα blogs.
Έχουμε και λέμε από την κατηγορία "Νιώθω συγγενής τους" ... (ακούγεται μουσική...)
Κι επειδή σε αυτό το blog έχουμε αναδείξει κυρίως τη γυναίκα και όχι τον άνδρα,
κι αφού αντικαταστήσουμε την ερώτηση από "αγαπημένο είδος μακιγιάζ" σε "αγαπημένο βιβλίο" να προσπαθήσουμε να βρούμε 7 τον αριθμό... χμ...


Περιμένω τα σχόλιά σας, όπως πάντα...
Σας φιλώ ;)

52 σχόλια:

  1. Να σε δω Κιμ Μπάσιντζερ, με το ΟΙΚΙΑ στο χέρι, να ακούς Αλεξίου και να φοράς 2 παράταιρα παπούτσια! Το νου σου για την επόμενη συνάντηση! Α! Και να αλλάζεις τον μικρό με ένα χέρι παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Βερούλα! Αυτό με τα παπούτσια είναι απαραίτητο; Θα μπορούσε να συμβεί αν κάναμε τη συνάντηση στις 6.30 το πρωί... αλλά το θες πραγματικά; χαχα Όλα τ'άλλα κανονίζονται, με μεγάλη μου χαρά. Πού έχω βάλει το τηλέφωνο του Φουστάνου;;;;
      Σε φιλώ πολύ, καλό Σ/Κ!!!!

      Διαγραφή
  2. Αχαχα!!! (Με το σχόλιο της Βέρας γελάω!!!)
    ;-)
    Συγχαρητήρια για το βραβείο!!! Όμορφες οι απαντήσεις σου!!!
    Όσο για την ιστορία σου... Πραγματικά υπέροχη γραφή!!!
    Φιλιά!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου σ' ευχαριστώ!!! Τα σχόλιά σου είναι τόσο χαρούμενα και ξεσηκωτικά! Καλό Σαββατοκύριακο και σε σας! Φιλιά πολλά ;)

      Διαγραφή
  3. Το καθε τελος που επιλεγεις στις ιστοριες σου
    ειναι απο μονο του μια εντονη μοναδικη ιστορια σκεψεων
    και συναισθηματων ενιοτε.

    Καλημερολουλουδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιητικό το σχόλιό σου... Αν διαβάσεις και τις υπόλοιπες ιστορίες θα δεις πολλές και διαφορετικές "ιστορίες σκέψεων". Σ'ευχαριστώ για την παρουσία σου! Καλό βραδάκι ;)

      Διαγραφή
  4. αυτη ηταν τελικα η ιστορια? φτου!! δεν θα το φανταζομουν με τιποτα! την επομενη φορα θα το πετυχω που θα μου παει!
    καλωριζικο και το βραβειακι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή ήταν... Κι εγώ να δεις πόσο έξω έπεσα με τις προβλέψεις μου στις υπόλοιπες ιστορίες. Μάλλον κλέβει ο ένας του αλλουνού το στυλ, πλάκα έχει! Δεν είμαι και πολύ των βραβείων αλλά οι ερωτήσεις τους έχουν γούστο!! Καλό βραδάκι, Μάχη μου! Σας φιλώ ;)

      Διαγραφή
  5. Συγχαρητήρια για τα βραβεία και την υπέροχη ιστορία σου...η βαθμολογία για μένα είναι το δυσκολότερο κομμάτι του παιχνιδιού επειδή αφήνω απ' έξω αναγκαστικά ιστορίες που μου αρέσουν..και η δική σου μου άρεσε!!
    Εν αναμονή του επόμενου παιχνιδιού σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λες ολόσωστα. Εγώ όμως είχα τη χαρά να σε ψηφίσω, γιατί μου άρεσε πολύ το τέλος σου, ήταν πολύ μυστηριακό... Άσε που όταν διάβασα την ανάρτηση με τη βουτιά και είδα το στυλ γραφής σου, είπα: "Λες να είναι δικό της το χωριό των μύθων;" Να έχεις μια όμορφη Κυριακή, πολλά φιλιά ;)

      Διαγραφή
  6. Αυτή κι αν ήταν έκπληξη! Δεν σε είχα φανταστεί από πίσω αν και ήταν ιδιαίτερη η προσέγγιση του θέματος κι είχε ευφυέστατο κλείσιμο! μμμ Έπρεπε να το ψιλιαστώ.
    Συγχαρητήρια άσχετα από βαθμολογίες και θέσεις!
    Γράφεις πολύ όμορφα και με το δικό σου ξεχωριστό τρόπο και χαίρομαι πολύ να σε διαβάζω Μάρω μου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταξε, για μένα δεν είναι και τόσο έκπληξη... Είναι μια πραγματικότητα αυτό που περιγράφω. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, και σου εύχομαι μια όμορφη Κυριακή! Θα τα ξαναπούμε σύντομα, πολλά φιλιά ;)

      Διαγραφή
  7. Άσχετα από βαθμολογίες, θέλω να σου δώσω τα συγχαρητήρια μου για την παρουσία σου και την εξαιρετική σου γραφή.
    Καλή δύναμη σ' ότι κάνεις στη ζωή σου και περιμένω με ενδιαφέρον τη νέα σου συμμετοχή.
    Καλό βράδυ Μαρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγραψα τελευταία στιγμή, παρέδωσα κατά τις 22.30 της Παρασκευής, μια παρουσία που παραλίγο να ήταν απουσία χιχι. Σ'ευχαριστώ, τη χρειάζομαι αυτή την ευχή. Καλή Κυριακή Μαράκι, ελπίζω να είσαι με μαγιό όπως στη φωτό και να βουτάς σε γαλαζοπράσινα νερά!!! Φιλάκια ;)

      Διαγραφή
  8. Μαρώ, the word λαγνer... είναι αδικία να παίζεις σε παιχνίδια λέξεων... απλά εξέδωσε!
    βρίσκω περιττό να επαναλάβω σχόλια θαυμασμού για όσα και όπως γράφεις... απλά the pleasure is all ours, believe me...
    σπεύδω να παραλάβω το βραβείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω μια μπέιμπι σίττερ για να εκδοθώ. Η οποία να έχει υπομονή να εξηγεί, κατά τον τρόπο που διάβασες παραπάνω, και να χωρίζει τους μπόμπιρες όταν καυγαδίζουν για το ποιος θα γκρεμίσει πρώτος το τσαρδί... Ζω ένα δράμα! και +- καθόλου humorous! Που θα μου πάει, θα τα καταφέρω... Μέχρι στιγμής είσαι ο πρώτος που έχει παραλάβει. Καλή Κυριακή σε όλη την οικογένειά σου!!

      Διαγραφή
  9. Με την ιστορία σου νόμισα πως βρέθηκα μπροστά στο διάλογο μαμάς και παιδιού γιατί είχε μια εντελώς μαμαδίστικη γλυκύτητα...
    Το βραβειάκι σου ιδιαίτερα ενδιαφέρον και οι αποκαλύψεις του
    πολύ όμορφα ξεδιπλώνουν κομμάτια του είναι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρέθηκες, βρέθηκες... έβαλα και τον γιό μου μέσα. Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Να είσαι καλά, καλή δημιουργική συνέχεια... Σε φιλώ, όμορφη και ξεκούραστη Κυριακή!!

      Διαγραφή
  10. ''Έξυπνη'' η ιστορία σου. Αυτό είχα σκεφτεί όταν την πρωτοδιάβασα. Το τέλος μάλιστα είναι η αρχή για πολύ προβληματισμό.
    Με γειά το βραβείο!!!
    Χάρηκα που βρεθήκαμε. Θα τα λέμε συχνά.
    πολλά φιλιά. Καλή Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ! ΄Οσο για τα βραβεία είναι ένας τρόπος "σε κουβέντα να βρισκόμαστε" και να γνωριζόμαστε οι μπλόγκερς μεταξύ μας. Ορισμένες φορές ευτυχώς δίνονται με κριτήρια επιλογής, και όχι σε μπλογκ που έχουν κάτω από 200 μέλη και άλλα τέτοια.. Επίσης,καλή Κυριακή, εννοείται ότι θα τα λέμε. Σε φιλώ ;)

      Διαγραφή
  11. Όχι μόνο σε ψήφισα, αλλά αγαπώ το γκρι και το χακί!
    Θερμά συγχαρητήρια για όλα κοριτσάκι!
    Σε φιλώ και καλή σου μέρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι παράξενα χρώματα αυτά; Εσύ μας την έσκασες αυτή τη φορά ε; Καλή Κυριακή να έχεις, σε φιλώ ;)

      Διαγραφή
  12. Από του Τζόννυ που παρέλαβε έρχομαι! Χαχα! Οι άλλοι μάλλον θα σου γράψουν στο μαίηλ ένα ευχαριστήριο κείμενο εκτός κι αν κάνουν την ανατροπή! Ας βγάλω εκτός και τον Κωνσταντίνο που περιμένω να παραλάβει. (δες τώρα τι κάνω σα δε ντρέπομαι! Τους αναγκάζω να τσιμπήσουν! Μα τι τζαναμπέτα και ανώριμη είμαι! Σοβαροί άνθρωποι που βρίσκονται εδώ για να αλλάξουν τον εαυτό τους και την κοινωνία, πως θα το κάνουν αν δεν περιφρονήσουν το σύμπαν? Απαπα! Γίνονται αλλιώς τα πράγματα?)
    Το κείμενο σου για το παιχνίδι των λέξεων μου αρέσει πολύ. Είναι πολύ ωραίο που συνεχίζεται αυτό που ξεκινήσατε στης Φλώρας. Απορώ φυσικά που ακόμα υπάρχει και δίνω τα σκαρίκια μου σε όλους σας, αν και δεν σας παρακολουθώ. Δεν κρύβω πως κακές εμπειρίες από παρόμοιες ομαδικές κινήσεις και παιχνίδια, με έχουν προκαταβάλλει αρνητικά για το θεσμό. Η Φλωρίτα όμως τα πάει περίφημα. Γιατί κυρίως θέμα διαχείρισης είναι.
    Φιλιά πολλά Μαρρόν μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχετικά με το "βραβείο" εγώ, πάλι, δεν περιμένω τίποτα (να παραλάβει κανείς εννοώ), "δεν ελπίζω τίποτα, είμαι λεύτερη!" παραφράζω λίγο τον αγαπημένο Καζαντζάκη. Παραλείπω το "δε φοβούμαι" γιατί φοβούμαι και τον ίσκιο μου έτσι που έχουν γίνει τα πράγματα γενικότερα. Κι εσύ βρε κοπέλα που έχεις βαρεθεί να παραλαμβάνεις τι να πεις χιχι; Αυτό το πάρε δώσε είναι μπελαλίδικο το ξέρω, αλλά είπα να το επιχειρήσω.
      Σχετικά με την ιστορία, και το παιχνίδι, αν δεν συμμετέχει κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Μεχρι στιγμής είναι πολύ καλή εμπειρία!
      Σ'ευχαριστώ πολύ που πέρασες Georginaki, κι ας ήρθες μέσω... Τζόννυ! Σε φιλώ "πιο πολύ κι απ' το πολύ" ;)

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάλι όταν παραδίδω τέτοια βραβεία που έχουν και μια δόση φαιδρότητας περιμένω να παραλάβουν. Σαν μικρά παιδιά που παίζουμε δηλαδή. Κάποια "βραβεία" από τα πολλά που έλαβα και δεν ανταπόδωσα δεν τα πήρα είδηση, μετά είναι που από την αρχή δεν είχα καθόλου τη φιλοσοφία του μπλογκινγκ που έχω τώρα, και επιπλέον ποτέ δεν μου άρεσε η λογική του μάρκετινγκ μέσα από βραβεία μπλογκοσφαλιάρες μεταδοτικές. Γατί γέμιζε ο τόπος βραβευμένους κατα περιόδους. Όσες φορές βράβευσα έτσι, το έκανα χιουμοριστικά.
      http://profanws8adunatisw.blogspot.gr/search/label/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B1
      Αυτό όμως που πάντα μου άρεσε και εγκρίνω ως τακτική είναι να παρουσιάσεις τον άλλο. Να τον συστήσεις αφού έχεις λάβει τον κόπο να ασχοληθείς, ή γιατί θέλεις να τον προωθήσεις. Κι αυτό δεν το κάνω γιατί περιμένω να παραλάβει κάποιος. Το κάνω επειδή θέλω να μοιραστώ αυτό που με συγκινεί. Και το λέω μπλογκοπαρουσιαση
      http://profanws8adunatisw.blogspot.gr/search/label/%CE%9C%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7
      Δεν περιμένω κανέναν να με βραβεύσει για να ανταποδώσω σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση.
      Αλίμονο δεν έρχομαι μέσω του Τζοννυ, Μάρρον. Το ανέφερα γιατί όντως μπήκα πρώτα εκεί γιατί μου ξέφυγε η ενημέρωση της δικής σου ανάρτησης. Είμαι πάντα εδώ και σε διαβάζω μην έχεις καμιά αμφιβολία. Δεν σχολιάζω πια. Γενικά δεν σχολιάζω. Κουράστηκα. Σε πολύ λίγες αναρτήσεις και ιστολόγια, όταν έχω κέφι αφήνω σχόλιο. Μα δε βλέπεις? Όπου γράφω ανοίγω κουβεντολόϊ...πόσο να με αντέξετε πια? Χαχα!
      Φιλί!

      Διαγραφή
  13. ΕΔώ που τα λέμε και η ερώτηση για τα παπούτσια δεν είναι και η πιο αρρενωπή που υπάρχει... :P

    Πέραν της πλάκας, marron μου σε ευχαριστώ για την εκτίμηση που μου δείχνεις, θα προσπαθήσω να δώσω μερικές απαντήσεις στο ερωτηματολόγιό σου:

    1. Περιοδικά δεν διαβάζω, νεότερος διάβαζα κάποια μουσικά περιοδικά όπως το ΠΟΠ+ΡΟΚ και comix...

    2. Δεν έχω αγαπημένη τραγουδίστρια, πάντοτε προτιμούσα τα groups... Αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω θα έλεγα αυτή των Cardigans και αυτή των Gossip...

    3. Δεν έχω you tube guru, πρώτη φορά το ακούω αυτό από σένα...

    4. Αγαπημένο μέρος διαμονής Αίγινα, Νάξος και εξωτερικό...

    5. Αγαπημένο βιβλίο, πολλά και διάφορα, αλλάζουν και ανά εποχή... Μερικά είναι "Ο Άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά", "1984", "Ο Βασιλιάς των αρουραίων", "Το όνομα του ρόδου", "Ζερμινάλ", κτλ, κτλ...

    6. Αγαπημένη ταινία... Μία από τα ίδια ως προς την ποικιλία... "Lord of the Rings","Mad Max","Fight Club","American History X" κτλ, κτλ...

    7. Αγαπημένο χρώμα το καφέ, το πράσινο και το μπλε...

    Υ.Γ. Έχω τέσσερα ζευγάρια παπούτσια, ένα για τρέξιμο, ένα ζευγάρι all star, ένα δερμάτινο για τη δουλειά, ένα δερμάτινο πιο σπορ... Παπούτσια υπερ κυριλέ (του γάμου μου) που τα φοράω μια φορά τον χρόνο κι αν δεν τα μετράω...

    :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να δεις πώς φρίκαρα μόλις είδα τις ερωτήσεις!
      Αλλά λεω που θα πάει, θα γράψω και τη βάση θα την πιάσω που θα πάει χιχι!!!
      Σ'ευχαριστώ που παρέλαβες... Εύχομαι ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι: λιγότερη δουλειά και περισσότερο χρήμα και εργασιακή σταθερότητα (σόρρυ ακούστηκε κάπως "δημόσιο"!! πιστεύω να ξέρεις τι εννοώ... σχετικά με αυτά που σε προβληματίζουν). Καλό ξημέρωμα, καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  14. Bon soir! Δεν έχει καλησπέρα, δεν έχει καλά να είσαι, δεν έχει καλό μήνα (από αύριο)... αχ! αυτοί οι Δυτικοί πολύ στεγνοί παιδί μου... δύσκολα εύχονται, δύσκολα ανοίγουν τη καρδιά τους!
    Λοιπόν, μου άρεσε η ιστορία σου, πρώτα γιατί είναι έξυπνη και δεύτερον γιατί καλογραμμένη!
    Στις απαντήσεις σου, (εκτός από το προσωπικό μας κοινό που είναι τα Γαλλικά), έχουμε πολλά κοινά,2,4,5,6,7!
    Για το γκρι και το χακί, (ως ενδυματολόγος!) θα σου πω γιατί σου αρέσουν γιατί συνδυάζονται με όλα τα καθαρά χρώματα! C'est simple!
    Bisous καρδιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ εγκάρδιο το σχόλιο. (Ξαναψοφάω!)
      Χαίρομαι που έχουμε τόσα κοινά.
      Δεν το είχα σκεφτεί αυτό για τα χρώματά μου, δεν το γνώριζα ίσως...
      Καλό ξημέρωμα (πιστεύω ότι ούτε αυτό υπάρχει) και καλό μήνα από αύριο, λοιπόν, καλή μου Άιναφετς!
      Όνειρα μαγεμένα...

      Διαγραφή
  15. Το κειμενο σου το ξεχωρισα οπως θα ειδες Μαρρον!
    Ειχε πολλες αρετες στη ματιά και στη τεχνικη,ηταν τρυφερο σε αρκετα σημεια(το λεω ετσα!!),απλα ειχε μια ελαφρα διεκπεραιωτικη προσεγγιση,ελειπε το κατι που συναρπαζει και αιχμαλωτιζει!!
    Το γκρι ειναι το αγαπημενο μου χρωμα,συνδυαζω τα παντα μαζι του, αγαπω τη γαλλικη γλωσσα και τη Γαλλια και με χαλαρωνουν οι ρομαντικες κομεντι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άχ AFRA μου!
      Ό,τι λέει το κείμενο ήταν αλήθεια. Δεν με άφηναν να γράψω το κείμενο οι μητρικές μου υποχρεώσεις. Από την άλλη ήθελα να στείλω μια ιστορία. Το έσωσα τελευταία στιγμή, αν εννοείς αυτό "διεκπαιραίωση" έχεις δίκιο. Πιο πολύ χιούμορ έκανα, και ρομαντισμό, σαν τις ταινίες που μου αρέσουν, ένα πράγμα!
      Σ'ευχαριστώ που έχεις απαιτήσεις από μένα. Αν κατορθώσω να ξανασυμμετάσχω στο παιχνίδι, θα έχω υπόψη μου τις παρατηρήσεις σου για να βελτιωθώ...
      Σε φιλώ και σ'ευχαριστώ τόσο πολύ!!!

      Διαγραφή
    2. Απο τοτε που διαβασα οτι η στοργη απεχει δυο γραμματα απο την οργη ..εχω υψηλες απαιτησεις οντως!!
      Μη τολμησεις να μη στειλεις εργο, το παιγνιδι εχει αλλη ποιοτητα και ενδιαφερον με συμμετοχες σα τη δικη σου!!

      Διαγραφή
  16. Οπως σου εγραψα ηδη, ειχα ψιλιαστει οτι μπορει να κρυβεσαι πισω απο αυτη την ιστορια για πολλους λογους αλλα κυριως διαισθηση. Δεν σε ψηφισα γιατι οι τρεις ιστοριες που ψηφισα με συγκινησαν. Ειμαι δικαιος ανθρωπος και αξιοκρατικος οπως γνωριζεις και δεν ηθελα να ψηφισω βασει της εκτιμησης που σου εχω:)
    Η πενα σου ειναι μοναδικη και γλαφυρη και ειμαι σιγουρη πως δεν χρειαζεσαι τη δικη μου επιβεβαιωση φιλη μου καλη.

    Οσον αφορα στις απαντησεις σου, μονο που εγραψες για Κιμ Μπασιντζερ και babylinο στην ιδια αναρτηση, με πεθανες:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα ήθελα να με ψηφίσεις λόγω φιλίας,
      ούτε υπήρχε περίπτωση να αποκαλύψω ποια είναι και το ξέρεις.
      Επίσης, κι εγώ βλέποντας τις ιστορίες που είχαν γραφτεί, ΔΕΝ μπορώ να πω ότι ήμουν το φαβορί!!! Ούτε κι εγώ θα με ψήφιζα με 3 και με 2.
      Εσύ μπορεί να ψυλλιάστηκες, αλλά κι εγώ είμαι... ψείρα! Και κακή και ανεπαρκή ιστορία ΔΕΝ υπήρχε περίπτωση να στείλω. Είπαμε ήταν της τελευταίας στιγμής, και είχε μέσα της την αγωνία και την αλήθεια αυτής της συγκυρίας. Κάθε γραπτό σε αλλάζει. Δεν το μετανιώνω που την έστειλα, με πήγε λίγο παρακάτω. Πολλά φιλιά νυχτερινά <3

      Διαγραφή
  17. Αυτά τα βραβεία τελικά είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για γνωριμία.
    Εγώ που δεν σε γνώριζα διάβασα τις απαντήσεις σου και βρήκα ότι έχουμε ένα κοινό στοιχείο. Μόνο ένα θα μου πεις;
    Ναι καλέ ένα, και είναι αυτή η μεταμόρφωση σε Κιμ Μπάσιντζερ που προσπαθώ να κάνω κάθε φορά που πιάνω τα σύνεργα του μακιγιάζ, και που καταλήγω κάθε φορά σε……Μαίρη Παναγιωταρά.
    Αν εσύ καταφέρνεις να κάνεις την μεταμόρφωση, σκάσε μου το μυστικό γιατί είναι άδικο να φύγω από τον μάταιο τούτο κόσμο με το αφεντικό να θέλει μονίμως να μου πιάνει και τον κώ…!

    Τώρα για την συμμετοχή σου στο παιχνίδι των λέξεων της γλυκιάς μας Φλώρας έχω να πω ότι δεν σε ψήφισα μάνα μου, αλλά σε διάβασα με πολλή προσοχή και μου άρεσε ο ιδιότυπος διάλογος της μάνας με το παιδί της.Το κλείσιμο δε της ιστορίας....ευφυέστατο.
    Πρέπει εδώ να προσθέσω ότι το 11ο παιχνίδι είχε πολύ γερά κείμενα και δεν ξέραμε (όλοι) προς τα πού να μπουμπουνίσουμε τις ψήφους μας.
    Εσύ πάντως συνέχισε και που ξέρεις……..ο Θεός είναι μεγάλος και καλός, και η γραφή σου……ακόμη καλύτερη!
    Χα,χα,χα!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (Διάβασα το σχόλιό σου,εχθές το βράδυ αλλά δεν μπόρεσα να σου απαντήσω!)
      Καλημέρα και καλό μήνα, Xristin!!!
      πώς μου άρεσε το "δε σε ψήφισα μάνα μου"!!
      και τι... θεϊκό κλείσιμο σχολίου ήταν αυτό;
      Όσο για το χούφτωμα, πιστεψέ με υποφέρει και η Κιμ, και η οποιαδήποτε γυναίκα αν ο αφεντικός είναι τέτοιος!
      Την καταφέρνω τη μεταμόρφωση άμα βρω το χρόνο. Δεν υπάρχει μυστικό. Το ξέρουν όλοι οι αναγνώστες μου ότι εγώ κι η Κιμ είμαστε πρώτες ξαδέρφες!!!
      ;))))))))

      Διαγραφή
  18. Μου άρεσε πολύ το κείμενό σου, Μαρώ μου. Δεν παρακολουθώ πλέον το παιχνίδι της Φλώρας γιατί μια μέρα είχα χαθεί τόσο πολύ μέσα στις ιστορίες που βρήκα τον μπελά μου (ήμουν στη δουλειά - ουπς !). Αγαπώ όμως να διαβάζω τις δικές σου όταν τις ανεβάζεις εδώ. Αυτή μου άρεσε πολύ για την ζωντάνια της και για το ... "αναμεταδοτικό" της ύφος.

    Συγχαρητήρια και για το βραβειάκι. Το αξίζεις και με το παραπάνω ! Το Green Card είναι και δική μου αγαπημένη ταινία - όπως και όλες οι ταινίες με τον Ζεράρ (ακόμα κι ο Αστερίξ - χαχαχαχααα !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αγγελική μου! Μου έλειψες!!!
      Είμαι καινούργια στο παιχνίδι, όντως μπορεί κανείς να χαθεί πολύ εύκολα μέσα στις ιστορίες...
      Είναι απίστευτη ταινία, ειδικά η σκηνή με το πιάνο!!!
      Δεν έχω δει όλες τις ταινίες του Gerard... Ανυπομονώ να ξαναδώ ταινίες γενικότερα...
      Καλό σου μήνα, καλό σου απόγευμα, πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  19. ήμουν σε διακοπές και κατέβασα διακόπτη από όλα.ακόμα και το Internet.νιώθω μεγάλη τιμή που με επέλεξες.κάθε έπαινος που προέρχεται από άτομα αξιολόγα όπως εσύ μαρώ, με ήθος,εξυπνάδα και συγγραφική ιδιότητα είναι ακόμα μεγαλύτερος και πιο σημαντικός.σε ευχαριστώ και αναταποδίδω.
    την πρώτη ταινία που έβαλες δεν την ξέρω...αλλά αν κρίνω από τον downey jr. στην αφίσα πρέπει να είναι πολύ παλιά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου "ήμουν σε διακοπές"! Πώς το λες αυτό έτσι απότομα; Να πάθουμε και τίποτα! Καλά έκανες και κατέβασες διακόπτη.
      Η ταινία είναι του 1994. Δεν είναι πολύ γνωστή αλλά είναι πολύ δροσερή, και διαδραμματίζεται στην Ιταλία. Η Μαρίσα Τομέι είναι φοβερή ηθοποιός, κι όμως δεν έχει κάνει την καριέρα που της αξίζει.
      Πάω να απαντήσω και στο άλλο σχόλιο ;)

      Διαγραφή
  20. υπεροχο το κειμενο !!!!!!!!! βρε μικιο σπαρταριστο θαλεγα ....καλοριζικο το βραβειο και καλο μηνα καρδουλα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες marilise! Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Καλό σου μήνα, μόλις επισκέφτηκα το εγκάρδιο σπιτικό σου ;)

      Διαγραφή
  21. Ειχα πολυ καιρο να ερθω απο εδω.Δεν ξεχνώ ποτέ τους μπλοκόφιλους και ετσι περνάω σήμερα για ν αφησω πολλές ευχες για εναν ομορφο μηνα.Καλο καλοκαιρι να περάσεις * • ♫ ♫ ♫ • *** • ♫ ♫ ♫ • ***Πολυ ομορφο το κειμενο σου!!!!!!!Συγχαρητηρια για το βραβειο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι καλά! Έβαλες μουσική, μέσα στο σχόλιο! Να είσαι καλά, να περνάς ακόμη καλύτερα στη θητεία σου, και θα έρχομαι στη σελίδα σου, να μου φτιάχνεις τη διάθεση... Πολλά φιλιά ;)

      Διαγραφή
  22. Ωραία η ιστορία, πάρα πολυ ωραία. Οι λεξεις ολες σε μια εφημερίδα. Θα μπορουσε να γραφτεί και βιβλιο με αυτές τις λεξεις.
    Καληνυχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε, φίλη μου! Όντως θα μπορούσε να γραφτεί βιβλία, και ολόκληρη θεωρία μαρξιστική που λέει ο λόγος, αλλά εμείς είχαμε περιθώριο το πολύ 400-500 λέξεις. Ελπίζω να είσαι πολύ καλά! Σου εύχομαι ένα ξεκούραστο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι! Πολλά φιλιά;)

      Διαγραφή
  23. Πραγματικά μου άρεσε η ιστορία σου. Ειδικά το τέλος που εξηγεις που το παιδί βρήκε τις λέξεις ευρηματικό.
    Α και όταν το βρεις αυτό το μακιγιαζ χτυπα ενα τηλεφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαράκι μου, απαντώ με καθυστέρηση δυο ημερών, ξέρεις γιατί... Χαίρομαι που σου άρεσε το τέλος της ιστορίας μου! Θες να τ' ακούς έτσι; Δεν το έχεις ανάγκη αυτό το μακιγιάζ, γιατί είσαι από μόνη σου μια κούκλα κι αν δε με πιστεύεις κοίτα επάνω αριστερά τη φωτογραφία σου!!! Σε φιλώ πολύ πολύ!!!

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα Μαρώ μου καλή βδομάδα δροσερή και ξένοιαστη...μου άρεσε πολύ η ιστορία σου..έχεις βένα ιδιαίτερο τρόπο να γράφεις που ξεχωρίζει..έστω και αργά να τα χιλάσεις τα βραβειάκια σου στο μπλογκοσπιτάκι σου..φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Kate!! Σ'ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη, είναι πολύ σημαντικά για μένα τα σχόλια, όποτε κι αν γράφονται.. Καλή σου εβδομάδα, καλά να περνάς !!! ;)

      Διαγραφή
  25. Ανατρεπτική η ιστορία σου, που επιβεβαιώνει περίτρανα πως το ταλέντο σου στο γραπτό λόγο δεν είναι ΜΥΘΟΣ!!! Αλήθεια, έχεις σκεφτεί ν΄ αρχίσεις να...εκδίδεσαι (..χωρίς ντροπή και με καμάρι!!! χαχαχα...) κάποια στιγμή, να απολαμβάνει και το ευρύτερο κοινό το ταλέντο σου?? Υπολόγιζε κι εμένα μέσα σ΄εκείνους,που περιμένουν...εναγωνίως την επόμενη συμμετοχή σου! Σου εύχομαι άπειρα βραβεία ακόμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να με συγχωρείς που άργησα να απαντήσω στο σχόλιό σου!
      Ήταν οικογενειακοί λόγοι υγείας...
      Ε που θα πάει θα εκδοθώ... χιχι
      Σ'ευχαριστώ για την υποστήριξη!!!
      Οκ σε σημειώνω στη λίστα αναγνωστών ;))))
      Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή

Έτσι στα μουγγά θα καθόμαστε, πείτε κι εσείς κάτι...